ua en ru

ДПСУ пропонує знизити ставку ЄСВ в Україні до 15%

Державна податкова служба України (ДПСУ) пропонує знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) в Україні 32,6-49,7% до 15%. Про це йдеться в проекті фіскальної реформи ДПСУ, яким володіє видання "Комерсант-Україна".

Сьогодні в Міністерстві фінансів відбудеться обговорення проекту радикальної податкової реформи, підготовленої ДПСУ. Документ під назвою "Концептуальні зміни податкової системи" перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський і заступник голови ДПС Андрій Ігнатов представлять для обговорення відомствам, галузевим асоціаціям і експертам.

Згідно з проектом, ДПСУ пропонує зменшити ставку ЄСВ з 32,6-49,7% до 15%. За розрахунками ДПСУ, при фонді оплати праці в 2011 році в 400,4 млрд грн ще 170 млрд грн зарплат було видано в конвертах. Щоб з цієї суми легалізувати 150 млрд грн, податківці пропонують зменшити ставку ЄСВ.

Цю ідею вже давно просувають великі компанії, що демонструють легальне ведення бізнесу в Україні. Але зниження ставки призведе до втрати Пенсійним і соціальними фондами 90,4 млрд грн, відзначає видання.

Нагадаємо, Мінсоцполітики планує знизити в 2012 р. ставку ЄСВ для малого бізнесу до 16,6%.