ua en ru

Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ домовилися про співпрацю щодо вирішення проблем дітей з числа вимушених переселенців

Міністерство соціальної політики України і дитячий фонд Організації об'єднаних націй (ООН) ЮНІСЕФ домовилися про співпрацю щодо вирішення проблем дітей з числа вимушених переселенців.

Міністерство соціальної політики України і дитячий фонд Організації об'єднаних націй (ООН) ЮНІСЕФ домовилися про співпрацю щодо вирішення проблем дітей з числа вимушених переселенців. Про це стало відомо в ході зустрічі міністра соціальної політики Людмили Денисової з головою представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні Джованною Барберіс.

"З території проведення АТО вже виїхали понад 90 тисяч сімей. Зрозуміло, що найбільшим випробуванням ця ситуація стала для людей похилого віку, інвалідів та дітей", - зазначила Денисова.

За її словами, зараз дуже важливо залучити експертів ЮНІСЕФ до моніторингу ситуації щодо захисту прав дітей та жінок в Донецькій і Луганській областях, а також до підготовки фахівців з надання психологічної допомоги сім'ям і дітям, переміщених із зони проведення АТО.

Барберіс у свою чергу заявила про готовність до співпраці з цими напрямками. Вона повідомила, що фонд вже реалізує деякі програми надання допомоги дітям на Сході України, зокрема щодо забезпечення їх речами першої необхідності.

Найбільшу кількість місць для тимчасового проживання переселенців зі сходу України зосереджено в трьох областях, а саме у Житомирській, Рівненській і Кіровоградській.

Нагадаємо, раніше начальник управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Сергій Марущенко заявляв, що найбільшу кількість місць для тимчасового проживання переселенців зі сходу України зосереджено в трьох областях, а саме у Житомирській, Рівненській і Кіровоградській.