ua en ru

У Мінську затримали українську журналістку

У Мінську затримали українську журналістку Фото: Христина Бердинських

Затримана журналістка Христина Бердинських

У Мінську (Білорусь) затримали українську журналістку Христину Бердинських. Про це сама журналістка написала на своїй сторінці в Facebook.

"Мінськ. Вул. Фабриціуса, 4. Сюди прийшли родичі принести передачі затриманим. Приїхав наряд міліції. Кажуть надійшло повідомлення про злочин. Переписали особисті дані 13 осіб. Мої в тому числі. Я акредитована і працюю офіційно в Мінську. Нікого не випускають. Що з нами робити, не знають. Сказали чекайте. Поруч синій бус. Просять пройти в бус", - написала вона.

Минск. Ул. Фабрициуса, 4. Сюда пришли родственники принести передачи задержанным. Приехал наряд милиции. Говорят поступи...

Опубліковано Kristina Berdynskykh 24 березень 2017 р.

Пізніше Бердинських повідомила, що її та ще 12 осіб везуть в Московський РУВС Мінська. Крім того, за словами журналістки, правоохоронці повідомили, що вони не затримані, разом з тим, з автомобіля їх не випускають.

Везут в Московский РОВД Минска. Почему не знаем. Аккредитована

Опубліковано Kristina Berdynskykh 24 березень 2017 р.

"Нас привезли сюди. Вул. Грушевська 9. Сидимо в бусі. Батарея сідає. Напевно найближчі години буду тут. Ще раз повторю, я акредитована. Ми в бусі. Нас 13 осіб. Нам кажуть, що ми не затримані. Привезли з'ясовувати обставини в Московське РВВС. З буса не випускають", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше в Москві (РФ) затримували українського журналіста Романа Цимбалюка.