ua en ru

У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка

У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка Фото: Роман Цимбалюк

Журналіст перебуває у відділенні поліції

У Москві (Російська Федерація) затриманий український журналіст, кореспондент УНІАН Роман Цимбалюк. Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ми знайшли героя Захара, який вивісив український прапор над МДУ в день третьої річниці анексії Криму. Прекрасне інтерв'ю закінчилося приїздом поліції. Забрали мої документи. Чекаємо приїзду начальника поліції МДУ. Виявляється, є і така поліція", - написав він.

Мы нашли героя Захара, который вывесил Украинский флаг над МГУ в день третей годовщины аннексии Крыма. Прекрасное интерв...

Опубліковано Roman Tsymbaliuk 21 березень 2017 р.

Пізніше журналіст повідомив, що російські правоохоронці затримали його і везуть у відділення поліції.

"Нас затримали, везуть в місцеве відділення поліції перевіряти законність зйомки. Перший раз в житті в машині поліції. Не спрацювала акредитація МЗС РФ. Кажуть, що ми вигукували гасла, а може і проводили "мітинг", - повідомив він.

Нас задержали, везут в местное отделение полиции проверять "законность" съёмки. Первый раз в жизни в машине полиции :) Не сработала аккредитация МИД РФ. Говорят, что мы выкрикивали лозунги, а может и проводили "митинг".

Опубліковано Roman Tsymbaliuk 21 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше в РФ був затриманий, а згодом і незаконно засуджений український журналіст Роман Сущенко. Нещодавно дружині Сущенка дозволили відвідати його в російському слідчому ізоляторі.