ua en ru

У Мінську проходить зустріч радників глав країн "нормандської четвірки"

У Мінську проходить зустріч радників глав країн "нормандської четвірки" Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Зустріч проходить в закритому для преси режимі

У Мінську проходить зустріч радників глав країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія). Про це заявив глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін, передає "Радіо Свобода".

"Вони будуть говорити переважно з акцентом на безпеку, з акцентом на гуманітарні проблеми. Це для нас дуже важливо", - заявив Клімкін.

У свою чергу, МЗС Білорусі повідомив, що зустріч дипломатичних радників президентів країн "нормандської четвірки" проходить в закритому для преси режимі.

Відзначимо, напередодні глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що переговори про врегулювання в Україні в так званому "нормандському форматі", а саме по лінії помічників керівників держав, відновляться "найближчим часом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Лаврова, що на майбутній зустрічі радників "нормандської четвірки" головною темою буде обмін полоненими.

"Вчора ми з Павлом Клімкіним обговорили деякі нюанси (обміну полоненими, - ред.), які не стосуються цифр, але стосуються необхідності вивірити деяку інформацію", - заявив глава МЗС Росії.