ua en ru

Мінрегіонбуд України підтримує кандидатуру С.Целовальника на заміщення посади головного архітектора столиці.

Мінрегіонбуд України підтримує кандидатуру Сергія Целовальника на заміщення посади головного архітектора столиці, повідомляє прес-служба відомства.

Для Міністерства регіонального розвитку та будівництва України принциповим у питанні заміщення посади головного архітектора міста Києва є дотримання чинного законодавства, зокрема закону України «Про архітектурну діяльність». Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.
Cт.14 згаданого закону, за словами міністра, регламентує, що призначення на посаду головного архітектора здійснюється виключно за результатами конкурсу. Такі конкурси проводяться за участю місцевих організацій Національної спілки архітекторів України. «Принциповим є також те, що майбутній головний архітектор столиці повинен мати фахову освіту - архітектор, відповідний досвід роботи не менше 5 років. Важливо, щоб він був із середовища столичних архітекторів, тобто професіоналом, який добре знає містобудівельні особливості Києва, користується повагою і авторитетом у колег. Майбутній головний архітектор столиці повинен виконувати роль лідера в архітектурній справі, захищати інтереси киян і бути надійним помічником міського голови з питань містобудування і архітектури», - прокоментував В.Яцуба.
Нагадаємо, що конкурс на заміщення вакантної посади головного архітектора м.Київ, як це вимагає закон, має оголосити Київська міська державна адміністрація.