ua en ru

Мінрегіонбуд підготує пропозиції щодо фінансування в 2011 р. робіт з оновлення містобудівної документації

Мінрегіонбуд підготує пропозиції щодо фінансування в 2011 р. проведення робіт з оновлення містобудівної документації. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Ігор Соколов під час робочої наради з головними архітекторами областей України, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.
Під час наради було обговорено основні положення законопроекту "Про вдосконалення дозвільної системи в будівництві" щодо спрощення дозвільних процедур у будівництві. "Основою для вирішення питань щодо планування і забудови територій мають бути дані містобудівного кадастру, а тому головним завданням архітекторів є оновлення генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації. Причому, оновлення генеральних планів слід здійснювати як у паперовому так і в електронному вигляді з метою фіксування фактичного стану територій в електронному вигляді і внесення відповідних даних до містобудівного кадастру", - зазначив І.Соколов.
За результатами наради вирішено утворити в Міністерстві робочу групу за участю головних архітекторів та працівників департаменту містобудування та архітектури з опрацювання інформації щодо кількості населених пунктів, у яких потрібно оновити генеральні плани та визначити обсяги фінансування на ці цілі.