ua en ru

Мінрегіон вводить "жовті лінії" обмеження забудови

Мінрегіон вводить "жовті лінії" обмеження забудови Фото: будівництво (Леонід Лукашенко/РБК-Україна)

Відповідні зміни містяться в нових ДБН "Планування і забудова територій"

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (ЖКГ) України оновлює державні будівельні норми (ДБН), зокрема, вводить нові лінії обмеження забудови - "жовті лінії", що визначають межі максимального розповсюдження завалів житлової, громадської та промислової забудови у разі їх руйнування та можливих надзвичайних ситуацій. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За словами заступника міністра, ці "жовті лінії" забудови необхідні для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів у разі руйнування і розповсюдження завалів будівель.

Відповідні зміни містяться в нових ДБН Б.2.2-12: 2018 "Планування і забудова територій".

"Чим ближче до евакуаційних шляхів знаходиться будівля, тим нижчою за висотою вона має бути. За таким принципом найнижчі будівлі та споруди розташовуються ближче до основних доріг та магістралей, а найвищі - якнайдалі від них. Це дозволить не перекрити рух цими шляхами, якщо трапиться якась надзвичайна ситуація", - пояснив Парцхаладзе.

Безпека людей – це пріоритет №1. Тому у новому ДБН щодо планування та забудови територій ми ввели "жовті лінії"...

Опубліковано Lev Partskhaladze 15 травня 2018 р.

Нагадаємо, 5 квітня Мінрегіон ввів в Україні "зелені лінії" для обмеження забудови в озеленених зонах.