ua en ru

Мінрегіон: В Україні на 7 червня для участі в програмі "Доступне житло" визначено 3 тис. 311 квартир

В Україні станом на 7 червня для участі у програмі "Доступне житло" визначено 68 об'єктів, у яких для придбання пропонується 3 тис. 311 квартир. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, повідомляється, про свою участь у програмі повідомили "Ощадбанк", "Укргазбанк" - з метою діяльності по всій території країни, банки "Фінанси та Кредит", "Брокбізнесбанк" - по місту Києву, банк "Форум" - по Дніпропетровській області, "Укрсоцбанк" - по Київській, Миколаївській та Чернівецькій областях, "Укрексімбанк" - по Хмельницькій області, "Промінвестбанк" - по Чернігівській області, "Сбєрбанк Росії" - по Запорізькій області.

Загалом по Україні близько 5,1 тис. громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити.

Нагадаємо, перший договір укладено у Сумах 15 травня. Згодом укладено ще 22 договори, по 11 у Києві та Дніпропетровській області. Прийом документів від громадян через "єдине вікно" запроваджено у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській та Рівненській областях.

29 - 31 травня Мінрегіон підписав договори з розпорядниками коштів нижчого рівня на делегування повноважень. Відповідні договори місцевими органами виконавчої влади підписано з одержувачами бюджетних коштів.

Зазначимо, станом на 1 червня 27 регіонам України на реалізацію програми "Доступне житло" перераховано 30 млн грн.