ua en ru

Мінрегіон: В Україні на 20 липня в програмі іпотечного кредитування беруть участь 167 об'єктів

В Україні на 20 липня 2012 р. у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, беруть участь 167 об'єктів, у яких пропонується для придбання 6 тис. 989 квартир. 8 тис. 963 громадянина виявили бажання взяти участь у програмі, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Лідером у реалізації соціальної ініціативи Президента продовжує залишатися місто Київ. У столиці з моменту старту програми укладено 33 договори та надано рівно стільки ж кредитів. Причому за останні три дні нові договори уклали з 4 киянами та ще стільком же учасникам програми видали кредити. Всього ж скористатися запропонованою можливістю поліпшити житлові умови виявили бажання 1337 жителів столиці.

Проте у 12 регіонах країни, де на кінець минулого тижня не було укладено жодного договору та, відповідно, не видано жодного кредиту, ситуація не змінилася. Це Вінницька, Донецька, Житомирська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька області, а також Севастополь.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Мінрегіон готовий компенсувати процентну ставку по іпотечних кредитах 30 тис. позичальників.