ua en ru

Мінрегіон прогнозує активізацію будівництва в Україні в II півріччі 2013 р

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) прогнозує активізацію будівельної діяльності в Україні в II півріччі 2013 р.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) прогнозує активізацію будівельної діяльності в Україні в II півріччі 2013 р. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з прогнозом Департаменту розвитку будівельної діяльності, ціноутворення та економіки будівництва, активізація відбудеться за рахунок реалізації проектів будівництва в дорожній сфері та проектів, передбачених Державною програмою активізації розвитку економіки України. За даними Мінрегіон, загальний обсяг фінансування програм складе близько 50 млрд грн.

За даними Державної служби статистики, будівельні підприємства України в січні-червні 2013 р. За порівнянні з аналогічним періодом 2012 р. скоротилося обсяги робіт на 19,2%. при цьому обсяг робіт з будівництва житлових будинків трохи виріс - на 0,2%, а з будівництва нежитлових будівель скоротився на 18,9%. Обсяг робіт з будівництва інженерних споруд знизився на 24,5%.