ua en ru

Мінрегіон пропонує передати окремі сфери медицини і освіти місцевим органам влади

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує в рамках децентралізації передати окремі сфери медицини і освіти місцевим органам влади.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує в рамках децентралізації передати окремі сфери медицини і освіти місцевим органам влади. Про це журналістам повідомив заступник міністра регіонального розвитку В'ячеслав Негода, передає кореспондент РБК-Україна.

"Іноді розглядають децентралізацію тільки як зміну системи органів місцевого самоврядування, необхідність укрупнення територіальних громад. Але це питання стосується всіх сфер життєдіяльності територіальних громад. Важливо, щоб всі послуги надавалися якомога ближче до місцевим громадам. Одними з основних повноважень є освіта (шкільний), медичні послуги (первинна медицина), які повинні надаватися на місцевому рівні. Очевидно, що всі ці питання повинні бути чітко пов'язані з галузевими реформами", - сказав Негода.

При цьому він зазначив, що концептуально уряд визначився щодо необхідності таких заходів і вже є план заходів, де написані чіткі завдання щодо проведення необхідних реформ у цих сферах.

Нагадаємо, за словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана процес децентралізації влади можна розпочати вже з 1 січня 2015 р.