ua en ru

Мінрегіон і Мінприроди працюють над впровадженням високих штрафів для підприємств, що забруднюють водоймища, - Близнюк

На сьогоднішній день Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства спільно з Міністерством екології і природних ресурсів працює над введенням в Україні високих штрафів для підприємств, які забруднюють річки і озера викидами. Про це на сьогоднішньому засіданні години уряду заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як підвищити відповідальність підприємств, які забруднюють системи викидами в річки і озера? Ми розуміємо важливість цього питання, тому спільно з Міністерством екології і природних ресурсів напрацьовуємо оптимальну систему відповідальності. На наш погляд, насамперед необхідний високий екологічний контроль, потім високі штрафи для порушників. Їх розмір повинен давати можливість державі проводити очищення і реабілітацію поверхневих водоймищ і вододжерел. Екологічні штрафи мають бути дійсно високими... Інших спосіб впливу на забруднення немає", - сказав Близнюк.

Відзначимо, він також заявив, що на захист Чорноморського побережжя, Дніпра і Сіверського Дінця і ремонт водозаборів у 2012 р. буде витрачено 840 млн грн.