ua en ru

На захист Чорноморського узбережжя, Дніпра і Сіверського Донця і ремонт водозаборів у 2012 р. буде витрачено 840 млн грн, - Мінрегіон

На захист від забруднення Чорноморського узбережжя, річок Дніпро і Сіверський Донець і будівництво і реконструкцію очисних споруд і водозаборів в 2012 р. буде витрачено близько 840 млн грн. Про це в ході сьогоднішньої години уряду у Верховній Раді заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передбачено 640 млн грн для реконструкції і будівництва очисних споруд та інших об'єктів з метою захисту акваторії Азово-Чорноморського узбережжя і басейнів річок Дніпро і Сіверський Донець від забруднення", - сказав міністр.

Таким чином, 200 млн грн планується направити на реконструкцію водозаборів із застосуванням новітніх технологій, і ще 640 млн грн піде на будівництво і реконструкцію водоочисних споруд для захисту від забруднення річок Дніпро, Сіверський Донець, а також Чорноморського узбережжя.

Нагадаємо, міністр також заявив, що в Україні в 2013 р. запрацюють нові стандарти якості питної води.