ua en ru

Мінприроди заборонило санітарні рубки у природних заповідниках і заповідних зонах

Мінприроди заборонило санітарні рубки у природних заповідниках і заповідних зонах

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко підписав наказ "Про додаткові заходи щодо збереження біорізноманіття територій та об'єктів природно-заповідного фонду" №114 від 6 квітня, повідомили у прес-службі Мінприроди.

Документом забороняється проведення санітарних заходів у частині санітарних рубок дерев та ліквідації захаращеності в межах природних заповідників, заповідних зон біосферних заповідників та національних природних парків, які належать до сфери управління Мінприроди, за винятком випадків, передбачених частинами третьою, п'ятою та шостою статті 16 закону України "Про природно-заповідний фонд України".

Нагадаємо, 23 березня 2015 р. міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко зустрівся з активістами-екологами, які пікетували Мінприроди, вимагаючи припинити "санітарні рубки" лісів.

Міністр доручив створити робочу групу з питань здійснення санітарних заходів у природних заповідниках і заповідних зонах. До складу РГ увійшли і представники громадських організацій, які були присутні на зустрічі.

Раніше Шевченко заявляв, що Мінприроди планує повернути незаконно привласнені землі заповідників.