ua en ru

Міносвіти дозволило індивідуальне навчання проживаючиї у зоні АТО і біженців

Міносвіти дозволило індивідуальне навчання проживаючиї у зоні АТО і біженців Фото: Міносвіти дозволило індивідуальне навчання проживають у зоні АТО

Наказ Міносвіти набув чинності з сьогоднішнього дня

Міністерство освіти і науки України дозволило індивідуальне навчання громадян, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції, зоні надзвичайної ситуації та біженців, повідомляє прес-служба міністерства.

"З 1 квітня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України № 8 від 12 січня 2016 "Про затвердження Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в перелік громадян, щодо яких може застосовуватися індивідуальна форма навчання, включені особи, що проживають в зоні збройного конфлікту, на тимчасово окупованій території України і в зоні надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру.

Крім того, таке навчання дозволили іноземцям або особам без громадянства (дітям-біженцям, дітям, чиї батьки подали заяви про визнання біженцем або особам, які потребують додаткового або тимчасового захисту, дітям іноземців та осіб без громадянства, які містяться в пунктах тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства).


Також Міносвіти дозволило індивідуальне навчання учнів, яким необхідно пройти медичне лікування у закладі охорони здоров'я терміном понад 1 місяць. Для цієї категорії навчання здійснюється безпосередньо в цьому медичному закладі.

Місцевим органом управління освітою за територіальним розташуванням визначається навчальний заклад, педагогічні працівники якого здійснюватимуть навчальний процес.

При цьому Міносвіти скасувало обов'язковість виписки з протоколу психолого-медико-педагогічної консультації для зарахування учнів на індивідуальну форму навчання крім учнів, навчання яких вимагає визначення особливих освітніх потреб, методів навчання та інших додаткових заходів навчально-виховного процесу.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України вдосконалила дистанційну форму отримання освіти в умовах окупації частини території України. Відповідний законопроект №3832 підтримали 228 нардепів.