ua en ru

Міноборони Сирії: Дамаск має намір проводити реформи

Дамаск має намір проводити реформи і продовжувати процес розвитку для того, щоб зробити Сірію передовою демократичною країною в регіоні. Про це заявив у виступі перед студентами військового коледжу міністр оборони Сирії Дауд Раджа, попередивши при цьому, що влада у жодному випадку не терпітиме будь-які демаршів і насильницьких дій, спрямованих на дестабілізацію країни, передає "Сіньхуа".
За словами Раджі, події, через які зараз проходить Сирія, є не новими проблемами, а логічним продовженням труднощів, з якими країна зіткнулася у минулому.
Також він відзначив, що деякі опозиційні партії намагаються шляхом помилкових новинних фабрикацій і безпідставних звинувачень спровокувати іноземну інтервенцію, яка насправді "приведе лише до загибелі країни і відмови від істинно сирійських принципів".
На думку Раджі, опозіционери-"змовники" залучають терористичні групи для виконання планів зі знищення воєначальників, учених та інтелектуальної еліти країни і сіянню саботажу і руйнування.
"Проте, все це не змусить владу Сирії відмовитися від процесу реформ", - заявив Раджа, додавши, що "Сирія буде в авангарді демократичних країн в регіоні і дасть відсіч кожному, хто зробить замах на безпеку, єдність, стабільність і цивільний мир в країні".
Нагадаємо, з середини березня 2011 р. в Сирії продовжуються масові акції протесту. Учасники хвилювань вимагають відставки Президента країни Башара Асада і проведення політичних реформ. Влада йде на деякі поступки, але при цьому жорстко придущує несанкціоновані виступи проти уряду, зокрема застосовуючи армійські підрозділи. США і Євросоюз ввели ряд санкцій відносно сирійського керівництва, а Рада Безпеки ООН засудила відкрите порушення прав людини і застосування зброї проти мирних мешканців.
4 жовтня ц.р. Росія і Китай, що неодноразово висловлювалися проти одностороннього введення санкцій, наклали вето на проект резолюції по Сирії в Раді Безпеки ООН . Запропонований Францією, Великобританією, Португалією і Німеччиною документ покладав провину за людські жертви в ході заворушень на діючий уряд країни і передбачав можливість ухвалення санкцій, якщо насильство не припиниться протягом 30 днів.