ua en ru

У Міноборони вважають, що повне розмінування Донбасу займе не менше 10-15 років

У Міноборони вважають, що повне розмінування Донбасу займе не менше 10-15 років Фото: у Міноборони назвали терміни розмінування Донбасу

У обороном відомстві зазначили, що для розмінування Донбасу також необхідно понад мільярд гривень

Для повного розмінування Донбасу потрібен не один мільярд гривень, і не менше 10-15 років. Про це заявив полковник Сергій Зубаревський, начальник групи координації протидії саморобним вибуховим пристроям, Управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони України в ефірі "Громадського ТБ".

"Я думаю, що розмінування Донбасу потягне не один мільярд гривень. А про повну безпеку життєдіяльності громадянам можна говорити через 10-15 років", - сказав пан Зубаревський.

Розмінування території Донецької і Луганської областей є одним з основних пунктів Мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 25 лютого населений пункт Широкине Донецької області повністю перейшов під контроль ВСУ. Зараз там ведуться роботи з розчищення та розмінування території. Під час відходу бойовиків на території села встановили так звані розтяжки і міни.