ua en ru

У Міноборони Росії заявили, що США розмістили в Польщі бронетанкову бригаду

У Міноборони Росії заявили, що США розмістили в Польщі бронетанкову бригаду Фото: американські військові (flickr.com The U. S. Army)

У військовому відомстві РФ заявили, що такі дії США пов'язані з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017"

В Міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що США розмістили в Польщі бронетанкову бригаду. Про це заявив офіційний представник військового відомства РФ Ігор Конашенков, повідомляють російські ЗМІ.

Так, Конашенков заявив, що в Польщі "по-тихому" прибула 2-а бронетанкова бригада США, яка розгорнулася в районі населених пунктів Болеславец, Дравсько-Поморске, Торунь, Сквежина і Жагань. Він також зазначив, що техніка 3-ї бронетанкової бригади все ще перебуває на території Польщі.

"Де-факто в Польщі і Прибалтиці зараз розгорнута вже не бригада, а механізована дивізія ЗС США, куди за дві години можна перекинути підготовлений особовий склад з найближчої американської бази в Європі Рамштайн", - заявив він.

У військовому відомстві РФ пов'язують такі дії США з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами голови Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, Росія залишила війська після проведення військових навчань "Захід-2017" в Білорусі, незважаючи на обіцянки не робити цього.