ua en ru

Росія залишила війська в Білорусі після навчань "Захід-2017", - Муженко

Росія залишила війська в Білорусі після навчань "Захід-2017", - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Росія залишила війська в Білорусі не дивлячись на свої обіцянки

Росія залишила війська після проведення військових навчань "Захід-2017" в Білорусі, незважаючи на обіцянки не робити цього. Про це в інтерв'ю Reuters сказав глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Зокрема, за словами глави Генштабу, Росія вивела з Білорусі лише кілька підрозділів і збрехала про кількість своїх військовослужбовців на навчаннях.

Видання зазначає, що заява глави Генштабу ЗСУ може посилити напруженість між Україною і Росією і суперечить словам представника Міністерства оборони Білорусі, який запевнив, що останній поїзд з військовими РФ і технікою покинув Білорусь у четвер.

При цьому Міністерство оборони Росії не відреагувало на прохання Reuters прокоментувати дану інформацію.

Нагадаємо, раніше на офіційному сайті навчань повідомлялося, що з Білорусі з залізничної станції у Борисові відбув до Росії останній ешелон з особовим складом і технікою підрозділів російських Збройних сил, які брали участь у спільних навчаннях "Захід-2017".

Останніми в пункти постійної дислокації відбули підрозділи тилового забезпечення.

Навчання "Захід-2017" тривали з 14 по 20 вересня. У Міністерстві оборони Росії повідомляли, що в них взяли участь до 12 700 військовослужбовців: близько 7200 чоловік від Білорусі і близько 5500 - від РФ.