ua en ru

У Міноборони Росії підтвердили доставку передової протиракетної системи в Сирію

У Міноборони Росії підтвердили доставку передової протиракетної системи в Сирію Фото: офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков

У відомстві заявили, що С-300 "виключно оборонна система і нікому не представляє ніякої загрози"

В Міністерстві оборони Російської Федерації підтвердили доставку передовий протиракетної системи С-300 в Сирію. Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, повідомляє "РИА Новости".

За його словами, завдання комплексу полягає в тому, щоб забезпечити безпеку військово-морської бази в Тартусі і кораблів ВМФ Росії, які перебувають у прибережній зоні оперативного з'єднання від можливих загроз з повітря.

Він також заявив, що не розуміє, чому розміщення в Сирії С-300 "викликало переполох на Заході".

"Нагадаю, що С-300 - це виключно оборонна система і нікому не представляє ніякої загрози. Більш того, раніше, як вам відомо, в регіоні перебувала аналогічна система в морському виконанні - комплекс "Форт", яким оснащений гвардійський ракетний крейсер Чорноморського флоту "Москва", - заявив він.

Нагадаємо, раніше про те, що РФ вперше розгорнула передову протиракетну систему С-300 ВМ "Антей-2500" в Сирії повідомляв телеканал Fox News з посиланням на дані американських чиновників.