ua en ru

РФ вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії, - Fox News

РФ вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії, - Fox News Фото: Володимир Путін

Москва продовжує нарощувати свої військові операції в Сирії на підтримку президента Башара Асада

Російська Федерація вперше розгорнула передову протиракетну систему С-300ВМ "Антей-2500" в Сирії. Про це повідомляє Fox News з посиланням на дані американських чиновників.

Як зазначається, це доводить, що Москва продовжує нарощувати свої військові операції в Сирії на підтримку президента Башара Асада.

За словами американських чиновників, нова система зброї потенційно може протистояти будь-яким американським атакам крилатих ракет в Сирії.

Компоненти протиракетної зенітної системи SA-23 Gladiator (по російській класифікації ППО С-300ВМ "Антей-2500"), яка має діапазон приблизно 150 миль (більше 240 км), прибули в минулі вихідні на російську військово-морську базу в сирійському місті Тартус.

"Це перший раз, коли Росія розгорнула систему SA-23 за межами країни", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що на даний момент компоненти поки не розпаковані.

РФ вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії, - Fox NewsРФ вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії, - Fox NewsРФ вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії, - Fox News

Фото: російська система ППО "Антей-2500"

Повідомляється, що цілі розміщення Росією нової ППО Сирії поки не відомі. Разом з тим, співрозмовники видання припускають, що Росія, своїми діями намагається "захистити себе від будь-якого потенційного нападу з боку США або їх союзників".

Згідно з повідомленням, С-300ВМ "Антей-2500" може стріляти двома різними типами ракет.

Менша ракета використовується проти літаків і крилатих ракет, а більша - проти балістичних ракет середньої дальності. Обидві ракети використовують один і той же тип боєголовки, які містять понад 300 фунтів (136 кг) вибухових речовин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держдума Російської Федерації може на засіданні в п'ятницю розглянути питання про ратифікацію угоди про розміщення авіаційної групи РФ на території Сирії.