Міноборони РФ підтвердило втрату запущеного сьогодні супутника "Меридіан"

П'ятниця 23 грудня 2011 16:57

Міністерство оборони РФ підтвердило втрату супутника "Меридіан", який сьогодні був запущений з космодрому Плесецьк. Як повідомили в прес-службі Військ повітряно-космічної оборони, на 421-й секунді польоту сталася нештатна робота рухової установки третього ступеня ракети-носія "Союз-2.1б". У результаті цього супутник не був виведений на розрахункову орбіту. Встановлюється місце падіння космічного апарату.

За неофіційними даними, супутник упав у районі Тобольська.

Нагадаємо, що з космодрому Плесецьк стартувала ракета-носій "Союз-2.1б" з космічним апаратом "Меридіан". Запуск ракети-носія виконаний в штатному режимі о 16:08 мск = 14:08 за київським часом. В 16:11 мск = 14:11 за київським часом ракета була взята на супровід наземними засобами контролю. Планувалося, що супутник "Меридіан" буде взято на управління наземними засобами контролю, о 18:28 мск = 16:28 за київським часом.

"Меридіан" - космічний апарат подвійного призначення, призначений, зокрема, для забезпечення зв'язку морських суден та літаків льодової розвідки в районі Північного морського шляху з береговими наземними станціями, розширення мережі супутникового зв'язку в північних районах Сибіру і Далекого Сходу.

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся