ua en ru

Міноборони РФ спростувало перекидання в Крим бомбардувальників Ту-22

Міноборони РФ спростувало перекидання в Крим бомбардувальників Ту-22 Фото: бомбардувальник Ту-22М3

Поки таких завдань керівництва ВПС Росії не ставили

Росія не планує перекидати в Крим бомбардувальники Ту-22М3, здатні нести ядерні заряди. Про це повідомив головком російських ВПС Віктор Бондарєв, передають російські ЗМІ.

"Поки таких завдань не ставили. Якщо вони будуть поставлені, ми повинні їх виконати", - зазначив генерал. Він також підкреслив, що авіації, яка в даний момент базується в Криму, "достатньо, щоб наше небо було світлим і блакитним".

Про те, що Росія планує перекинути в Крим ескадрилью Ту-22М3, на минулого тижня повідомляли російські ЗМІ з посиланням на анонімного співрозмовника в Міноборони. Той пояснював, що перекидання стане відповіддю на розміщення США в Румунії елементів системи ПРО.

"На даному етапі визнано достатнім розмістити на аеродромі в Криму ескадрилью Ту-22М3. Її бойові можливості дозволять суттєво посилити авіаційне прикриття в акваторії Чорного моря та Причорномор'я", - пояснював представник Міноборони. За його словами, "зона досяжності Ту-22М3 і його ракет простягається далеко за межі акваторії Чорного моря". Він також не виключив, що надалі угруповання Ту-22М3 може бути збільшена до полку.

Надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3 був розроблений в 1974 році. Він призначений для ураження цілей як керованими ракетами, так і авиабомбами, в тому числі і з ядерним зарядом.

Відзначимо, напередодні повідомлялося про припинення польоту літаків з Криму до Туреччини.