ua en ru

Міноборони РФ спростувало інформацію про авіаудар по госпіталю в Алеппо

Міноборони РФ спростувало інформацію про авіаудар по госпіталю в Алеппо Фото: Міноборони РФ

В РФ інформацію про бомбардування назвали інформаційним "вкиданням"

Міністерство оборони Російської Федерації спростувало інформацію про авіаудар по госпіталю в Алеппо. Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє "Інтерфакс".

Як зазначається, недавні повідомлення про нанесення авіаудару по лікарні "Аль-Кудс" в Алеппо він назвав недостовірними.


"Псевдоновина про бомбардування госпіталю "Аль-Кудс" була розтиражована багатьма провідними міжнародними ЗМІ як приклад невиконання в Сирії російсько-американських домовленостей про припинення вогню", - сказав Конашенков, додавши, що технологія таких інформаційних "вкидань" не нова, але "ми вже неодноразово їх дезавуювали".

Він також заявив, що відомості про авіаудар по лікарні розповсюдила так звана лондонська "сирійська обсерваторія з прав людини", пославшись на повідомлення активістів організації "Лікарі без кордонів".

Також Конашенков продемонстрував кілька знімків, які були отримані російськими засобами космічної розвідки і безпілотником.

Міноборони РФ спростувало інформацію про авіаудар по госпіталю в АлеппоФото: знімок російського безпілотника

"На першому знімку, виконаним російським безпілотним апаратом 29 квітня 2016 року, чітко видно руйнування будівель лікарні. Це незаперечний факт, і його ніхто не заперечує. На другій фотографії цього ж району Алеппо, отриманої засобами космічної розвідки, так само добре видно, що будівля лікарні "Аль-Кудс" має той самий характер руйнувань. Однак цей знімок зроблений ще 15 жовтня 2015 року", - сказав генерал.

Міноборони РФ спростувало інформацію про авіаудар по госпіталю в Алеппо

Фото: госпіталь в Алеппо

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок авіаударів російських ВПС і військ Асада 29 квітня був зруйнований ще один госпіталь в сирійської провінції Алеппо, яким займалася канадська некомерційна організація UOSSM-Canada.