ua en ru

У Міноборони розповіли, що входить в пакет допомоги НАТО для України

У Міноборони розповіли, що входить в пакет допомоги НАТО для України Фото: глава місії України при НАТО Ігор Долгов

Долгов зазначив, що мова не йде про зброю, хоча теоретично, з наступними етапами і це можливо.

Допомога НАТО Україні є саме допомогою і підтримкою в тих місцях, де ми можемо заощадити час, заощадити ресурси, перескочити через якісь етапи. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив глава місії України при НАТО, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

"Цей пакет допомоги, однак, головне завдання лежить на нас самих. За нас нашу роботу ніхто не зробить. Тому допомога є допомогою і підтримкою в тих місцях, де ми можемо заощадити час, заощадити ресурси, перескочити через якісь етапи. Наприклад, логістика і стандартизація – це величезна сфера діяльності, яка вимагає починаючи з примітивного обладнання складів до введення системи кодифікації, прийнятої в країнах-членах НАТО", – зазначив Долгов.

За його словами, щоб не розробляти самим програмне забезпечення, Україна його отримаємо через трастовий фонд.


"Щоб не втрачати час на розробку номенклатури позицій, ми запозичуємо те, що НАТО готове нам передати", – зазначив він.

Долгов повідомив, що також було підписано угоду про надання несистемних брокерських послуг.

"Це нам дає досить потужний інструмент доступу до ринку виробників країн-членів НАТО, через цю електронну мережу. Ми можемо робити запити купівлі тих чи інших товарів. Мова не йде про зброю, хоча теоретично, з наступними етапами і це можливо. Ось це і є комплексний пакет допомоги НАТО", – додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 15 червня на засіданні комісії Україна-НАТО міністри оборони країн-членів альянсу затвердили новий пакет допомоги Україні.