ua en ru

У Міноборони розраховують отримати паливо Курченка

У Міноборони розраховують отримати паливо Курченка Фото: Юрій Гусєв

У Раді виступив заступник міністра Гусєв

У Міністерстві оборони України розраховують отримати паливо опального українського бізнесмена Сергія Курченка. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра оборони Юрій Гусєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, все ж буде ухвалено політичне рішення про те, що паливо Курченка буде прередано до Міністрества оборони з метою забезпечення Збройних сил необхідним пальним", - заявив Гусєв.

За його словами, в держбюджеті недостатньо коштів на належне матеріально-технічне забезпечення Збройних сил України. "Державний бюджет планувався з розрахунку більше 140 тис. військовослужбовців, а за фактом зараз з урахуванням ваших рішень, рішень Президента України, ми маємо 250 тисяч військовослужбовців. А враховуючи факт питання проходження демобілізації, додаткової мобілізації в рамках черг хвиль мобілізації, маємо понад 250 тис . військовослужбовців штату. Потреба у фінансовому ресурсі у напрямку тилового забезпечення взагалі, за інформацією Генерального штабу і тилу ЗСУ, становить 12 млрд 130 млн гривень, у тому числі, на харчування особового складу - близько 3 млрд гривень, на речове забезпечення - 3 млрд 821 млн гривень, на забезпечення паливно-мастильними матеріалами - понад 5 млрд гривень", - зазначив заступник глави Міноборони.

За його словами, з 1 серпня по 31 жовтня буде проводитися експеримент з продовольчого забезпечення військових частин із централізованою і децентралізованою закупівлею набору продуктів з використанням каталогу продуктів. "Саме зараз ми активно працюємо над цим, у тому числі з нашими консультантами з країн НАТО", - уточнив Гусєв.

Нагадаємо, раніше в СБУ пов'язали звинувачення на адресу свого керівництва зі справою про розкрадання нафти Курченка.