ua en ru

У СБУ пов'язують звинувачення на адресу свого керівництва зі справою про розкрадання нафти Курченко

У СБУ пов'язують звинувачення на адресу свого керівництва зі справою про розкрадання нафти Курченко Фото: СБУ

Про це заявив заступник голови СБУ Юрій Артюхов

Звинувачення проти керівництва СБУ почались після розслідування фактів розкрадання нафти Сергія Курченка. Про це сьогодні під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив заступник Голови Служби безпеки України Юрій Артюхов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я був призначений на посаду 7 липня 2014 року. До лютого місяця, тобто за півроку, у ЗМІ, на інтернет-ресурсах не було жодної негативної статті чи якихось послів щодо моєї діяльності у якості керівника. Після того, як Служба безпеки задокументувала і передала до органів прокуратури і було порушене кримінальне провадження про протиправну діяльність деяких керівників серйозного рівня в МВС, почались статті з лютого місяця, і вони продовжились до недавнього часу. Після того, як Служба безпеки 3 тижні тому, 20 травня 2015 року передала, і було зареєстроване кримінальне провадження, у якому задокументовано розкрадання у великих розмірах так званої нафти Курченка певною комерційною структурою через можливості державного підприємства, у мене є довідка, я можу показати, наступного дня почались звинувачення ... Це пов'язано саме з цим", - заявив Артюхов.

Він також зазначив, що йому відомі певні моменти організації цього процесу.

"Мені безумовно відомі певні моменти, яким чином це все організовувалось, але я теж не маю права використовувати свою посаду для того, щоб доводити, як це було. Це розсудить вища сила", - зазначив Артюхов.

Відзначимо, 20 травня у ЗМІ з'явилися результати розслідування про реалізацію конфіскованих у бізнесмена Сергія Курченка нафтопродуктів.

Нагадаємо, у Раді просять з'ясувати причини закриття справи за корупційними схемами Курченка.