ua en ru

Міноборони Польщі спростувало заяву РФ про розміщення нових американських танків

Міноборони Польщі спростувало заяву РФ про розміщення нових американських танків Фото: Антоній Мацеревич

За словами Мацаревіча, РФ просто змушує Польщу розмістити в країні в майбутньому американську дивізію

Голова міністерства оборони Польщі Антоній Мацеревич відкинув звинувачення російського військового відомства в тому, що в його країні "по-тихому" була розміщена танкова бригада армії Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

"Це просто неправда і вводить в оману уявлення ситуації", - зазначив міністр і назвав позицію Міноборони РФ "несерйозною".

Мацеревіч уточнив, що в Польщі розміщені кілька американських батальйонів. Міністр підкреслив, що агресія Росії "тільки посилюється", "щоб виправдати агресію, вона робить помилкові і неправдиві заяви про наші дії, які абсолютно оборонні".

Глава польського оборонного відомства заявив, що своїми діями РФ просто змушує Польщу розмістити в країні в майбутньому американську дивізію, "а може, навіть дві".

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що США розмістили в Польщі бронетанкову бригаду. Так, офіційний представник військового відомства РФ Ігор Конашенков повідомив, що в Польщу "по-тихому" прибула 2-а бронетанкова бригада США, яка розгорнулася у районі населених пунктів Болеславец, Дравсько-Поморське, Торунь, Сквежіна і Жагань.