ua en ru

В Міноборони Польщі побоюються "певних інцидентів" через навчання РФ у Білорусі

В Міноборони Польщі побоюються "певних інцидентів" через навчання РФ у Білорусі Фото: заступник міністра оборони Польщі Міхал Дворчик (dworczyk.pl)

У Польщі сподіваються, що військові навчання не передбачають агресивного сценарію

У Міністерстві оборони Польщі побоюються "певних інцидентів" через військові навчання Російської Федерації в Білорусі. Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Міхал Дворчик, передає "Польське радіо".

Зокрема, Дворчик, говорячи про безпеку Польщі, звернув увагу посилення східного флангу НАТО. Він також зазначив, що Польща і НАТО "дуже уважно стежать" за тим, що відбувається на сході.

Крім того, Дворчик висловив надію, що навчання Росії в Білорусі не передбачають агресивного сценарію і "нічого такого не трапиться, що могло б у підсумку призвести до якихось інцидентів".

"Такі великі навчання, як "Захід-2017", безперечно, створюють загрозу такої небезпеки, що може призвести до певних інцидентів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія допускає провокації в ході російсько-білоруських навчань "Захід-2017". Зокрема, глава МЗС країни зазначив, що Латвії варто бути готовою до можливих провокацій, які під виглядом "випадкових подій можуть вилитися в повномасштабну кризову ситуацію в країні".