ua en ru

Латвія допускає провокації в ході російсько-білоруських навчань "Захід-2017"

Латвія допускає провокації в ході російсько-білоруських навчань "Захід-2017" Фото: міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич (flickr.com saeima)

У Латвії допускають, що військові літаки РФ можуть "випадково" увійти в повітряний простір країни

У ході російсько-білоруських навчань "Захід-2017" в Латвії можливі провокації, які можуть виглядати як випадкова подія. Про це в ефірі одного з телеканалів Латвії заявив міністр закордонних справ країни Едгар Ринкевич, повідомляє Delfi.

Так, міністр зазначив, що Латвії варто бути готовою до можливих провокацій, які під виглядом "випадкових подій можуть вилитися в повномасштабну кризову ситуацію в країні".

Разом з тим, Ринкевич вважає, що ці провокації не спричинять прямого військового нападу на країну, він також зазначив, що і прямої загрози для Латвії вони не представляють.

На думку міністра, такі провокації можуть бути обумовлені розміщенням контангента НАТО в Латвії.

"Окремі спроби "промацати" систему оборони можуть вестися - наприклад, військові літаки Росії можуть "випадково" увійти в повітряний простір Латвії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що Росія може використовувати спільні з Білоруссю навчання "Захід-2017" для прикриття розгортання ударних угруповань своїх військ.