ua en ru

У Міноборони підтвердили інформацію про втрати українських військових на Донбасі

У Міноборони підтвердили інформацію про втрати українських військових на Донбасі Фото: ООС на Донбасі (president.gov.uа)

Вчора на Донбасі було зафіксовано 19 обстрілів з боку проросійських бойовиків

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 16 жовтня 2018 року, загинули двоє українських військових, ще одного поранено. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Міністерства оборони України Максима Прауту.

За даними Міноборони, вчора на Донбасі було зафіксовано 19 обстрілів з боку проросійських бойовиків, українські військові сім разів відкривали вогонь у відповідь.

"Під час бойових дій двоє військовослужбовців об’єднаних сил загинули. Ще один наш захисник протягом минулої доби був поранений", - повідомив Праута.

Він також додав, що станом на ранок 17 жовтня 2018 року на Донбасі вже зафіксовано 4 обстріли, усі - на Донецькому напрямку. Наразі втрат у лавах ООС не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами президента України Петра Порошенка, мир в Україні на умовах капітуляції є категорично неприйнятним. Він також наголосив, що якщо запропонувати президенту Російської Федерації Володимиру Путіну мир в обмін на територію - не буде ні миру, ні території.

Додамо, за словами представника України у підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську Олександра Моцика, ситуація на переговорах близька до тупикової через позицію Російської Федерації, яка прагне заморозити конфлікт.