ua en ru

Ситуація на переговорах у Мінську близька до тупикової через РФ, - представник України в ТКГ

Ситуація на переговорах у Мінську близька до тупикової через РФ, - представник України в ТКГ Фото: місце проведення засідань ТКГ (president-hotel.by)

Моцик зазначив, що Росія прагне заморозити конфлікт

Представник України у підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську Олександр Моцик заявив, що ситуація на переговорах близька до тупикової через позицію Російської Федерації. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Моцик зазначив, що Росія прагне заморозити конфлікт.

"Пройшов 97-й раунд переговорів. Насправді ситуація близька до тупикової і все через позицію РФ, яка не хоче йти на нормальний процес врегулювання процесу дипломатичним шляхом, а бажає заморозити ту ситуацію, яка там є", - сказав Моцик.

Крім того, він зазначив, що вчора, 16 жовтня, в ході чергового засідання в Мінську не вдалося досягти домовленості з РФ про скасування проведення "виборів" в ОРДЛО; а також про проведення до кінця 2018 року зустрічі заступників дипломатичних радників лідерів "нормандської четвірки".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що, за словами першого віце-спікера Верховної ради, представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірини Геращенко, у Мінську на переговорах в питанні звільнення заручників немає ніякого прогресу. Крім того, вона повідомляла, що ОБСЄ підготує спецзаяву щодо "виборів" на Донбасі.