ua en ru

У Міноборони планують до січня 2016 р. перевести ЗСУ на нову систему харчування

У Міноборони планують до січня 2016 р. перевести ЗСУ на нову систему харчування Фото: у Міноборони планують до січня 2016 р. перевести ЗСУ на нову систему харчування

Пілотний проект з харчування стартував 16 вересня на базі кількох військових підрозділів

У Міністерстві оборони України планують до січня 2016 р. перевести усі підрозділи Збройних сил України (ЗСУ) на нову систему харчування. Про це під час робочої поїздки до Львівського гарнізону повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає прес-служба Міноборони.

"Ми змінюємо підходи до забезпечення військовослужбовців. Одним із аспектів реформи забезпечення якраз і є покращення харчування. Сподіваюся, вже за рік усі частини Збройних сил України будуть харчуватися за таким принципом", - сказав Полторак.

Пілотний проект з харчування стартував 16 вересня на базі кількох військових підрозділів. Суть експерименту - вдосконалити якість харчування, враховуючи світові практики.

Під час перебування у їдальні, де саме проходив обід курсантів, міністр оборони зазначив, що добова вартість харчування не змінилася.

"Вона, як і раніше, лишається в межах 58-59 гривень, проте, забравши складову посередників, на ці ж кошти можна годувати бійця якісно та головне - смачно", - зазначив Полторак.

Після опрацювання пілотного проекту будуть ухвалені відповідні рішення щодо організації нової системи харчування в масштабі всіх Збройних Сил. А вже ближче до січня 2016 року, в рамках експерименту почнуть харчувати за новими стандартами не лише у пункті постійної дислокації військової частини, але й на полігонах та в зоні проведення АТО.

Нагадаємо, Міноборони вводить 7 проектів по удосконаленню забезпечення ЗСУ.