ua en ru

Міноборони очікує "практичні кроки" від візиту генсека НАТО в Україну

Міноборони очікує "практичні кроки" від візиту генсека НАТО в Україну Фото: заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов

Йєнс Столтенберг відвідає Україну вперше

Міністерство оборони України очікує "практичних кроків" від візиту Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Про це заявив заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов в інтерв'ю РБК-Україна.

Так, він зазначив, що від Столтенберга є чіткі сигнали і висловив сподівання, що "ми їх почуємо тут, у Києві під час його візиту в Україну".

"Про це вже заявлено в штаб-квартирі НАТО. Генеральний секретар має намір відвідати Україну в 20-х числах вересня", - повідомив Долгов.

Він також нагадав, що візит Генерального секретаря НАТО - не перший в історії України, але Йєнс Столтенберг відвідає Україну вперше.

"І цей візит буде не тільки демонстрацією особливого партнерства з НАТО. Передбачаються також практичні кроки по тих проектах, які я називав та нові ініціативи. Ми сподіваємося, що буде підписано угоду між урядом України і НАТО про офіційне представництво НАТО в Україні. І багато інших практичних речей", - зазначив замміністра і додав, що в ці дні в Україні відбудуться міжнародні навчання цивільної оборони в рамках співробітництва з НАТО на Яворівському полігоні.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав всі сторони виконувати мінські угоди в повному обсязі.