ua en ru

В Міноборони мають намір створити військову поліцію

В Міноборони мають намір створити військову поліцію Фото: в Міноборони мають намір створити військову поліцію

Військова поліція займатиметься лише військовими правопорушеннями

В Міністерстві оборони України мають намір створити військову поліцію. Про це під час брифінгу для ЗМІ повідомила помічник Міністра оборони України Тетяна Ричкова, повідомляє прес-служба відомства.

"Зараз у Збройних силах України існує Військова служба правопорядку, яка не має юридичних повноважень, щоб вести досудове слідство, оперативно-розшукову діяльність тощо. Наприклад, якщо військовослужбовець самовільно залишив частину, військовим треба звернутися до державних правоохоронних органів та чекати в порядку черги відповідних дій. Тому з’явилася потреба у створенні Військової поліції, яка вже давно функціонує в усіх цивілізованих країнах", - сказала Ричкова.


Як зазначається, військова поліція займатиметься лише військовими правопорушеннями і являтиме собою правоохоронний орган, відповідальний за заходи щодо запобігання, виявлення, припинення та досудового розслідування злочинів.

"Доки не буде ухвалений закон про Військову поліцію, не відбудеться реформування у військових органах правопорядку", - наголосила вона.

Повідомляється, що робота Військової поліції посилить відповідальність військовослужбовців та пришвидшить оперативність прийняття рішень у сфері боротьби з правопорушеннями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак анонсував проведення реорганізації в структурі оборонного відомства.