ua en ru

У Міноборони Катару заявили про прибуття в Доху нової групи військових

У Міноборони Катару заявили про прибуття в Доху нової групи військових Фото: Катар (twitter.com/svpressa)

В Доху прибула п'ята за рахунком група військовослужбовців

Оборонне відомство емірату поінформувало про прибуття п'ятої за рахунком групи військовослужбовців з Туреччини в столицю Катару Доху. Про це повідомив телеканал Al Jazeera.

За даними телеканалу, оборонне відомство емірату поінформувало про прибуття в Доху п'ятої за рахунком групи військовослужбовців з Туреччини, чисельність і бази, де вони будуть розквартировані, не уточнюється.

30 червня в Міноборони Катару повідомили про прибуття турецьких військовослужбовців на американську військову базу Ель-Удейд в Досі, де розміщено 11 тисяч військовослужбовців США і країн очолюваної Вашингтоном антитерористичної коаліції. Як зазначили тоді у відомстві, турецькі військовослужбовці приєднаються до вже розміщених у катарській столиці сил.

Припинення військової співпраці Катару з Туреччиною, в тому числі закриття турецької військової бази в Досі - один з 13 вимог, пред'явлених розірвали з еміратом арабськими країнами для виходу з кризи. В Анкарі заявили, що мають намір і далі дотримуватися домовленостей з Катаром, в Дохе також відповіли відмовою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у центрі Стамбула пройшов мітинг проти уряду президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, в якому взяли участь сотні тисяч чоловік.