ua en ru

Мінкульт України закликав світову спільноту засудити вирок Сенцову і Кольченко

Мінкульт України закликав світову спільноту засудити вирок Сенцову і Кольченко Фото: Олександр Кольченко та Олег Сенцов

Міністерство культури також засудило вирок українським громадянам

Міністерство культури України закликав світову спільноту засудити вирок українському режисеру Олегу Сенцову і антифашисту Олександр Кольченко, які виніс вчора російський суд. Про це йдеться в заяві Мінкульту.

"Міністерство культури України закликає світове співтовариство, всіх людей доброї волі публічно засудити цей цинічний злочин проти українців і прийняти всі можливі заходи для звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та всіх громадян України, які продовжують незаконно перебуває на території Російської Федерації", - йдеться в заяві.

Міністерство висловило рішучий протест проти рішення за висновками українських громадян Сенцова і Кольченка в РФ.

Мінкульт назвав суд над Сенцовим, Кольченком та іншими громадянами, які були викрадені і незаконно утримуються на території Російської Федерації, показової розправи над українцями за їх активну послідовну позицію щодо територіальної цілісності України".

"Вирок Сенцову і Кольченку може стати вироком самому путінському режиму і його апологетам на міжнародному суді, де будуть розглядатися злочини Кремля проти України і українців", - уклали в Мінкульті.

Вчора в Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону було оголошено обвинувальний вирок українському режисеру Олегу Сенцову і антифашисту Олександр Кольченко, які звинувачуються у підготовці терактів у Криму. Сенцову дали 20 років позбавлення волі, Кольченко отримав 10 років.