ua en ru

Мінкульт не погодив проведення мітингу комуністів у музеї ВВВ

Мінкульт не погодив проведення мітингу комуністів у музеї ВВВ Фото: мітинг комуністів

У міністерстві пояснили відмову положенням закону про музеї

Міністерство культури України не погодило проведення мітингу комуністів на території Національного музею історії Великої вітчизняної війни. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

"Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації звернувся 30 квітня до Мінкультури з проханням погодити проведення акції комуністів на території Національного музею історії Великої вітчизняної війни 1 травня. Міністерство культури офіційно відмовило КМДА в наданні такого узгодження акції комуністів на території Музею ВВВ, оскільки це суперечить закону України "Про музеї та музейну справу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Мінкульті, стаття 11 закону про музеї визначає, що на музейній території забороняється діяльність, що суперечить його функціональному призначенню або може негативно впливати на стан зберігання музейного зібрання".

"Якщо дозволяти комуністам з червоними прапорами збиратися в центрі Києва, то навіщо було голосувати за закони про декомунізацію суспільства", - прокоментував рішення віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, КПУ і "Опозиційний блок" проведуть у Києві мітинги на травневі свята.