ua en ru

Мінкульт доручив Держкіно розібратися із фільмами Порєченкова

Міністр культури Євген Нищук дав доручення комісії, яка працює при Державному агентстві України з питань кіно (Держкіно), посприяти тому, щоб фільми, де бере участь російський актор Михайло Порєченков, надалі не потрапляли на українські екрани.

Міністр культури Євген Нищук дав доручення комісії, яка працює при Державному агентстві України з питань кіно (Держкіно), посприяти тому, щоб фільми, де бере участь російський актор Михайло Порєченков, надалі не потрапляли на українські екрани. Про це повідомили у прес-службі Мінкульту.

"Також ми звернулися до Держкомтелерадіо з проханням вжити термінових заходів у межах їх компетенції. Ми дуже вдячні МВС за оперативне реагування на дії цього російського актора, яке вже відкрило на нього кримінальне провадження, як до людини, яка взяла участь в обстрілі українських військових з автоматичної зброї", - йдеться в повідомленні.

"Загалом, такі дії людей, пов'язаних з мистецтвом, дуже боляче коментувати, адже художники повинні бути миротворцями, стояти на захисті своєї держави, а не висловлювати підтримку терористичним бандформуванням, які виступають на стороні країн-агресорів", - заявив Нищук.

Своєю чергою, в Держкіно підтримали ініціативу Мінкульту про заборону фільмів за участю Порєченкова. Як повідомили у прес-службі Держкіно, зараз відомством спільно з СБУ вживаються заходи щодо скасування державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрації фільмів і телесеріалів за участю російського актора Михайла Порєченкова.

"Реагуючи на підтримку терористичної діяльності актором Михайлом Порєченковим, ми схвалюємо ініціативу заборони фільмів за участю Порєченкова", - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, за останній час Держкіно заборонило два фільми за участю Порєченкова - "Піддубний" і "Біла гвардія".

Як повідомлялося, МВС України має намір додати до справи проти Порєченкова статтю "замах на вбивство".