ua en ru

Мінкульт має намір створити держреєстр нерухомих пам'яток

Міністерство культури України має намір створити державний реєстр нерухомих пам'яток. Про це на відеоконференції з регіонами заявив заступник міністра культури Віктор Балюрко, передає прес-служба Мінкульту.

"...Ми працюємо над створенням Державного реєстру нерухомих пам'яток. На жаль, ця робота відбувається дуже повільно. Сьогодні в Україні налічується понад 140 тис. різних нерухомих пам'яток, зате зареєстровано лише близько 5 тис. Ми намагаємося спростити систему внесення до Державного реєстру, тому що зараз вона занадто складна", - зазначив Балюрко.

Серед пріоритетних завдань міністерства він назвав збереження цілісної мережі закладів культури і мистецтва, питання підготовки кадрів для музеїв і бібліотек, прийняття закону про культурну спадщину, який об'єднає три закони: про охорону культурної спадщини, про охорону археологічної спадщини та про переміщення музейних цінностей.

Визначаючи перспективи розвитку галузі, заступник міністра культури України зазначив, що в 2014 р. заплановано ряд заходів, які будуть відзначатися на державному рівні. Зокрема, святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, з нагоди 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників, в тому числі конкурс-огляд музейних експозицій на тему Великої Вітчизняної війни, а також всеукраїнський фестиваль музейних сайтів.