ua en ru

Міністри фінансів країн G7 зобов'язалися знайти спільні рішення для стимулювання економічного зростання

Міністри фінансів країн "великої сімки" (G7) зобов'язалися знайти спільні рішення для стимулювання економічного зростання, проте не зробили ніяких конкретних дій, щоб стабілізувати ситуацію на фінансових ринку, заспокоїти інвесторів і усунути загрозу кризи в Європі, передає Reuters.

"Не можна заперечувати очевидне: світове економічне зростання сповільнилося, отже, перед нами стоїть складне завдання дати координований спільний відсіч цій проблемі", - йдеться в комюніке, випущеному по закінченні зустрічі міністрів фінансів G7 і глав регуляторів, що пройшла в Марселі. "Ми підтверджуємо наш спільний інтерес у стабільності міжнародної фінансової системи і фіксованості курсів валют", - говорить документ.

Минула зустріч - спроба G7 заспокоїти фінансові ринки і подолати "кризу довіри" на тлі боргової кризи в Європі і невизначеності розвитку економіки США. "Нам доведеться пройти нелегкий шлях, реалізуючи проекти по бюджетному врегулюванню і піклуючись про зростання економіки", - заявив міністр фінансів Франції Франсуа Баруен.

Проте, варто зазначити, що за підсумками зустрічі ніяких конкретних кроків щодо подолання кризи запропоновано не було. За словами Баруена, в першу чергу необхідно розуміти, що єдиного рішення для всіх країн немає і бути не може.