ua en ru

Міністром торгівлі США став екс-глава компанії Edison Джон Брісон

Сенат конгресу США затвердив призначення колишнього гендиректора каліфорнійської енергокомунальної компанії Edison International Джона Брісона на пост міністра торгівлі США. Сенатори схвалили кандидатуру Брісона, запропоновану Президентом США Бараком Обамою в травні ц. р., більшістю голосів 74 до 26.
"Як міністр торгівлі Брісон стає ключовим членом моєї економічної команди і працюватиме з діловим співтовариством з метою сприяти створенню робочих місць, зміцненню економічного зростання і відкриттю нових ринків по всьому світі для американських товарів", - говориться в заяві Обами, опублікованій після голосування в сенаті.
Ряд представників Республіканської партії в сенаті намагалися заблокувати призначення Брісона, зокрема, критикуючи його за "екологічний екстремізм". Новий глава Мінторгу є прихильником законодавчої ініціативи cap-and-trade, що передбачає введення в США квот на промислові викиди парникових газів.
Колишній міністр торгівлі США Гері Лок з ініціативи Обами змінив міністерський портфель на вірчі грамоти посла США в Китаї.