ua en ru

Міністр оборони Полторак звільнився з армії

Міністр оборони Полторак звільнився з армії Фото: Степан Полторак (РБК-Україна)

Полторак залишається міністром оборони, але згідно зі стандартами НАТО - цивільною особою

Президент Петро Порошенко звільнив міністра оборони України Степана Полторака з військової служби. Про це Порошенко заявив під час виступу, передає РБК-Україна з посиланням на Twitter глави держави.

Порошенко повідомив, що генерал армії України Степан Полторак подав відповідний рапорт.

"Степан Полторак подав відповідний рапорт, а я його прийняв - про звільнення з військової служби. Ціную значний внесок Степана Полторака у відродження ЗСУ, тому запропонував йому продовжити керівництво оборонним відомством вже в якості цивільного міністра", - зазначив президент.

"На ньому залишається вся повнота відповідальності за обороноздатність країни", - додав Порошенко.

Крім того, глава держави додав, що закон, узгоджений з нашими партнерами по НАТО, передбачає можливість призначити Степана Полторака цивільним міністром оборони України після залишення ним військової служби.

Міністр оборони Полторак звільнився з армії

Міністр оборони Полторак звільнився з армії"Вручив Степану Полтораку високу державну нагороду - Орден Богдана Хмельницького першого ступеня", - додав президент.

Міністр оборони Полторак звільнився з армії

Міністр оборони Полторак звільнився з арміїЗазначимо, Степан Полторак очолює Міністерство оборони України з 14 жовтня 2014 року.

Додамо, норма про цивільному міністра оборони прописана в законі про національну безпеку. Згідно з документом, з наступного року Міністерство оборони має очолити цивільний міністр, а посаду Головнокомандувача ЗСУ - Начальника генштабу розділять між двома керівниками.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звільнив голову Чернігівської обласної державної адміністрації (ОДА) Валерія Куліча.