ua en ru

Міністр оборони Ізраїлю заперечує плани війни з Іраном

Міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак у вівторок спростував інформацію про намір єврейської держави завдати удару по ядерних об'єктах Ірану, але порадив останньому бути готовим до "незручних ситуацій". Про це повідомляє Reuters.
"Ми не хочемо війни", - заявив Барак ізраїльському радіо, спростувавши "божевільні" повідомлення ізраїльських ЗМІ про войовничі прагнення уряду на чолі з Беньяміном Нетаньяху.
Мас-медіа заговорили про можливість ізраїльської атаки на Іран минулого тижня, коли Ізраїль випробував балістичну ракету на військовій базі в центрі країни. Тоді ж прем'єр- міністр Ізраїлю підкреслив, що Іран, який володіє ядерною зброєю, може представляти серйозну загрозу для Ізраїлю і всього світу.
Барак вважає, що доповідь МАГАТЕ виявиться "досить суворою", але це не здивує Ізраїль: "Ми маємо справу з такими питаннями протягом багатьох років", - сказав міністр.
Він висловив сумнів, що Рада безпеки ООН, де традиційні прихильники Тегерана - Китай і Росія - володіють правом вето, відреагує на дані МАГАТЕ новими жорсткими санкціями. Барак закликав до заборони на імпорт іранської нафти і на експорт нафтопродуктів в Іран.
Нагадаємо, МАГАТЕ на цьому тижні представить звіт про ядерну діяльність Ірану, здатний підвищити підозри з приводу того, що його ядерна програма носить військовий характер.