ua en ru

Міністр фінансів США: Оптимальне співвідношення капіталу до активів банку - 52%

Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер визначив оптимальне співвідношення капіталу до активів банку. Згідно з підрахунками, дане співвідношення має становити 52%, повідомляє The Wall Street Journal.
"Якщо банки збільшать обсяги свого капіталу, у них зменшаться ризики збанкрутувати. Я пропоную збільшити внески акціонерів до статутного капіталу. Але практика показує, що вкладення акціонерів до статутного капіталу - це дорого. Як наслідок, якщо у банків немає у розпорядженні вільних ліквідних коштів , вони будуть піднімати відсотки за користування кредитами своїх позичальників. Це не тільки погано вплине на економіку, але й зробить населення біднішим", - відзначає Т.Гейтнер.
Т.Гейтнер також сказав, що найбільш вигідним буде співвідношення в 52%. Можливо співвідношення і в 19% - якщо в майбутньому не передбачається "глобальних криз". За незалежними оцінками, на даний момент жоден банк світу не відповідає даній пропозиції. За прогнозами, тільки 7% провідних світових банків до 2019 р. зможуть збільшити статутний капітал