ua en ru

Міністр фінансів Канади заявив, що його країна збалансує бюджет до 2015 р. – перша з «Великої сімки»

Міністр фінансів Канади Джим Флаєрті сьогодні заявив, що його країна збалансує бюджет до 2015 р. - перша серед країн «Великої сімки», навіть якщо уряд матиме обережніші сподівання щодо прибутків та плануватиме нові заходи стимуляції економіки, як було оголошено минулого місяця. Про це пишуть у Bloomberg.

В оновленому варіанті свого фіскального плану (розробленого 4 березня) міністр Флаєрті передбачає профіцит у фінансовому році, що почнеться 1 квітня 2015 р. Ці прогнози враховують вартість додаткових стимуляційних заходів уряду та менші перспективи зростання, що разом нарощують загальний дефіцит на 2014-15 рр. до 165,2 млрд. канадських дол. (163,4 млрд. дол. США) - на 6,8 млрд. канадських доларів більше за попередні прогнози.

Повернення до профіциту може потребувати більших зусиль, ніж попередньо очікували, оскільки відновлення економіки США є слабшим, що зменшує попит на канадські товари та послуги.

Дефіцит на 2009-2010 фінансовий рік, що скінчився 31 березня, зріс до 55,6 млрд. канадських доларів - від очікуваних 53,8 млрд.

Новий бюджетний план не містить жодних нових витрат або податкових заходів. Аби скоротити дефіцит бюджету країни, правлячі в Канаді консерватори покладаються на підвищені ставки страхування зайнятості, поєднані зі скороченням видатків на оборону та поточних витрат.