ua en ru

Міністр фінансів Канади звинуватив лідерів ЄС у борговій кризі

Світова економіка перебуває під загрозою другого витка рецесії, якого можна уникнути, якщо лідери країн ЄС в терміновому порядку вживуть превентивних заходів по боротьбі з кризою. З такою заявою виступив міністр фінансів Канади Джим Флаерті на саміті ринків цінних паперів США і Канади, передає Associated Press.

На думку Флаерті, глави держав-членів ЄС є основними винуватцями боргової кризи в єврозоні, що набирає обертів, через неприпустиме зволікання у прийнятті остаточного рішення з питання допомоги Греції. "Необхідно якомога швидше схвалити виділення Афінам чергового траншу кредитної лінії, щоб уникнути драматичних наслідків для економіки всього світу", - вважає міністр фінансів Канади.

Нагадаємо, трійка міжнародних кредиторів Греції (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк) так досі і не схвалила рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги в розмірі 109 млрд євро. Рішення відкладено до тих пір, поки обтяжена боргами республіка не підтвердить виконання структурних реформ.