ua en ru

Міністр фінансів ФРН запропонує способи боротьби з офшорними фірмами

Міністр фінансів ФРН запропонує способи боротьби з офшорними фірмами Фото: Шойбле закликав Панаму підписати податкову угоду з Німеччиною

Шойбле закликав Панаму підписати податкову угоду з Німеччиною

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле висуне пропозиції по боротьбі з офшорними компаніями на тлі публікації "панамських документів". Про це повідомляє видання Bild am Sonntag.

"Нам потрібна абсолютна прозорість у всьому світі. На наступному тижні я подам конкретні пропозиції щодо того, як ми можемо боротися зі зловживанням офшорними компаніями", - написав міністр.


Він підкреслив, що двостороння податкова угода між Німеччиною і Панамою обговорюється вже три роки, але не підписується Панамою.

Раніше, у неділю, 3 квітня, OCCRP опублікувало масштабне розслідування про причетність світових лідерів, політиків, спортсменів і діячів культури до офшорних операцій. У розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентну витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseca, четвертої за величиною в світі офшорної юридичної фірми.

Нагадаємо, влада Сальвадору в п'ятницю, 8 квітня, провела обшук в місцевому відділенні панамської юридичної фірми Mossack Fоnsеcа, яка опинилася в центрі світового офшорного скандалу.