ua en ru

Міністр енергетики РФ: Росія планує зберегти в липні 90-процентне експортне мито на бензин

В існуючому проекті постанови уряду РФ щодо мит на нафту і нафтопродукти на липень 2011 р. зберігається 90-відсоткове експортне мито на бензин. Про це повідомив журналістам у Санкт-Петербурзі міністр енергетики РФ Сергій Шматко, передає РБК.
"Хоча в принципі ми вважаємо, що при постійному моніторингу на протязі 2-3 місяців мита (на нафту і нафтопродукти) можуть бути доведені до співвідношення 60/66", - сказав він.
За словами міністра, в даний час в уряді проходить візування документ, що визначає вивізні мита на сиру нафту і нафтопродукти на липень 2011 р. "Існуючий проект зберігає 90-процентні мита на бензин", - сказав Шматко, підкресливши при цьому, що такий розмір мита є тимчасовим заходом.
За його словами, Міністерство енергетики РФ як і раніше дотримується домовленості про перехід на схему 60/66, проте він додав також, що, якщо на внутрішньому ринку нафтопродуктів буде виникати невизначеність або стануть надходити тривожні сигнали з роздрібної торгівлі ними, то уряд знову може вдатися до заходів митно-тарифного регулювання.